Андреев победи 64-ия в света Муте за втори път в рамките на девет дни

Адриан Андреев продължава със страхотното си представяне в последните две седмици. Българинът се класира за четвъртфиналите на турнира в зала в Орлеан (Франция) от сериите Чалънджър с награден фонд от 135 хиляди евро.

Андреев направи обрат и победи поставения под №1 в схемата и №64 в света французин Корентен Муте с 2-6, 7-6 (3), 7-6 (2). Срещата продължи 2 часа и 58 минути. Това е втора победа за Адриан над този съперник в рамките на девет дни. Преди седмица Андреев елиминира Муте на Чалънджър в Генуа (Италия).

Адриан Андреев.

Българинът изостана с 0-3 в първия сет срещу Муте, а след това допусна още един пробив за 2-6. Във втората част Андреев проби за 3-2, но допусна изравняване при 4-4. До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него Адриан изостана с 1-3 точки, но спечели следващите шест разигравания за 7-3.

В третата решителна част Андреев бе пробит за 0-1, но веднага отговори с рибрейк. До края на сета нов пробив нямаше и се стигна до нов тайбрек. В него Адриан беше убедителен и спечели със 7-2 точки.

За доброто си представяне в Орлеан Андреев заработи 25 точки за световната ранглиста. Така той ще направи ново рекордно класиране в световната ранглиста. На четвъртфиналите Адриан ще играе срещу №98 в света Норберт Гомбош от Словакия или №332 Артур Филс от Франция. /БГНЕС