Андрей Гюров: Време е червените линии и извиването на ръце да намалеят

Дойде времето да заявим къде стоим и да поставим на изпитание ценностната си система. Благосъстоянието на обикновения човек остава най-важен приоритет за "Продължаваме промяната", заяви председателят на парламентарната група Андрей Гюров в декларация от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

Ще сведем ли глава пред рекетьора, пред насилника, пред агресора, или ще се позиционираме като лидер на Балканите пред международната общност. Ще отстояваме ли българския интерес за енергийна независимост, която ще ни освободи от ценовия шантаж на "Газпром", на който сме подложени вече десетилетия, попита Гюров от най-високата трибуна в държавата.

Той заяви, че следва решителност.

Досега от ПП бяхме разглеждани като нови, неопитни и балансьори - това време свърши.

Оттук нататък "Продължаваме промяната" ще поеме водеща роля като първа политическа сила, заяви Гюров и се обърна към коалиционните партньори: Въпреки ужасните кризи и въпреки че бяхме задушавани от постоянните саботажи на опозицията и техните токсични кадри, ние постигнахме много.

Председателят на ПГ на ПП изброи: имаме правителство, което работи за достойното заплащане на лекари и медицински сестри, вдигнахме учителските заплати с над 12% от 1 април, изплатихме огромни компенсации към бизнеса за ток и газ, помогнахме на крайните потребители с мораториума върху цените на тока. Гласувахме бюджет след грубянски саботаж. Оправихме Плана за възстановяване и устойчивост, заяви Гюров.

Ускорихме работата по интерконектора с Гърция и обявихме поръчка за разширяване на газохранилището в Чирен - проекти, които нарочно бяха заталачвани 12 години от Борисов и в услуга на Путин. Отнехме бухалките и преторианската гвардия на главния прокурор Иван Гешев, Сотир Цацаров вече не е в КПКОНПИ, секнаха акциите срещу неудобни хора и кражбите на прокуратурата, превърнахме КЕВР отново в компетентен регулатор, който следи за интереса на българския потребител, а не обслужва чужди интереси, каза още Андрей Гюров.

Председателят на ПГ на управляващите се обърна към коалиционните партньори с думите, че е време да намалят червените линии и извиването на ръце и да продължи промяната.

Да не забравяме, че ние сме един отбор, който трябва да запретне ръкави за важните реформи, каза Гюров. И в заключение се обърна към ГЕРБ и ДПС - досега не бяхте градивна опозиция. /БГНЕС