Андрю Гарфийлд влиза в ролята на чудовището Франкенщайн във филм на Гийермо дел Торо

Андрю Гарфийлд се превъплъщава в ролята на емблематичното чудовище в предстоящия филм на Гийермо дел Торо "Франкенщайн", който се продуцира в рамките на цялостната сделка на режисьора с Netflix.

Според източници на „Giant Freakin Robot“ актьорът от "Спайдърмен" се присъединява към проекта заедно с колегата си от Marvel Оскар Айзък, който ще се превъплъти в образа на титулярния доктор. Засега не е известно дали филмът на Гийермо дел Торо ще бъде директна адаптация на оригиналния роман на Мери Шели от 1818 г. или един от многото различни варианти на изходния материал, които Холивуд е създал през годините.

Както Андрю Гарфийлд, така и Гийермо дел Торо имат успешни взаимоотношения с Netflix, което прави партньорството на двамата във "Франкенщайн" доста разумно.

Последният проект на Гийермо дел Торо за стрийминг платформата е адаптацията на „Пинокио“. Тя бе счетена за най-добрата от трите различни адаптации на „Пинокио“.

От своя страна Андрю Гарфийлд може да благодари на Netflix за скорошното си завръщане след "Невероятния Спайдърмен". През 2021 г. Гарфийлд се превъплъти в образа на драматурга Джонатан Ларсън в биографичния мюзикъл "Тик, тик... БУМ!", режисиран от Лин-Мануел Миранда. Ролята му донесе победа на "Златен глобус" и номинация за "Оскар", създавайки предпоставки за преосмисляне на така нашумялото му превъплъщение в ролята на Питър Паркър, а в момента той сякаш се носи по вълната на общественото обожание. Андрю Гарфийлд трябва да се появи съвсем скоро и като противоречивия милиардер Ричард Брансън във филма „Hot Air“. /БГНЕС