Андрю Лойд Уебър готов да го арестуват, ако не отворят театрите

Театралният импресарио Андрю Лойд Уебър заяви в интервю, публикувано в сряда, че е готов да бъде арестуван, ако британското правителство не отмени всички ограничения заради коронавируса.

Всички мерки трябва да бъдат облекчени на 21 юни, но нараства опасението, че това може да бъде отложено поради нарастващите нива на инфекция в някои части на страната.

Лойд Уебър, който има поредица от хитови постановки в лондонския Уест Енд и на Бродуей в Ню Йорк, заяви, че отлагането ще бъде поредният удар за силно засегнатата развлекателна индустрия.

Авторът на "Котки" и "Евита" е сред най-шумните гласове в сектора, призоваващи театрите да се отворят изцяло, настоявайки, че са "напълно безопасни" за обществеността.

Лойд Уебър пуска първия си мюзикъл от шест години насам, „Пепеляшка“, следващия месец и каза, че каквото и да се случи, „ние ще отворим”.

Запитан от „Дейли Телеграф” какво би направил, ако правителството отложи премахването на ограниченията, той каза: „Ще кажем: „Елате в театъра и ни арестувайте“.

Той също така обеща или да съди правителството, или да поиска обезщетение, ако новото му шоу не може да бъде показано, очертавайки огромната финансова тежест от заключването.

Месечно му струва 1 милион британски лири (1,2 милиона евро), за да държи шестте си театъра затворени и той е сключил нова ипотека за къщата си в централен Лондон, за да финансира бизнеса си.

Лойд Уебър също така каза, че съществува "реален риск" да се наложи да продаде някои от театрите си, ако отварянето им бъде отложено.

Министърът на общностите Робърт Дженрик заяви, че "напълно симпатизира" на тежкото положение на Лойд Уебър и заяви, че правителството иска да отвори отново театрите.

„Знам, че хората отчаяно искат да отидат на театралните постановки, билетите се продават бързо за всички тези продукции, тъй като хората не са ходили на театър твърде дълго“, каза той пред телевизия Скай. "Но има само още няколко дни преди решението, което премиерът (Борис Джонсън) ще вземе въз основа на данните."

Решението за отмяна на всички мерки за социално дистанциране се очаква следващата седмица./БГНЕС