Анджела Басет и Уил Ферел са сред първите обявени водещи на "Златен глобус"

Аманда Сейфрид, Анджела Басет, звездите от "Костюмари" Гейбриъл Махт и Патрик Джей Адамс, Джордж Лопес, Джулия Гарнър, Джъстин Хартли, Мишел Йео и Уил Ферел - това е първият списък с водещи на 81-вите награди "Златен глобус" на 7 декември, съобщи Deadline.


Джо Кой е водещ на наградите "Златен глобус", които ще отличат най-добрите филми и телевизионни продукции за годината. Церемонията ще се излъчи от 20:00 ч. по Гринуич на живо по Си Би Ес и в стрийминг по Paramount+.

Сред тазгодишните номинации за "Златен глобус" в 26 категории боксофисният шампион „Барби“ от 2023 г. на Warner Bros води сред всички филми с девет, следван от „Опенхаймер“ на Universal с осем и „Убийците на цветната луна“ на Apple и „Клети създания“ на Searchlight с по седем. В телевизионните надпревари последният сезон на „Наследници“ на има девет номинации, най-много досега за сериал, като е отличен във всички категории, в които може да участва.

Тазгодишните "Глобуси" включват две нови категории награди, включително най-добро изпълнение в телевизионна стендъп комедия.

Дългогодишният продуцент на "Глобусите" Dick Clark Productions планира, организира и продуцира тазгодишните награди, след като активите, правата и собствеността на "Глобусите" бяха придобити от Dick Clark Productions и Eldridge от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд през юни. /БГНЕС