Анджелина Джоли на 46: Любов, страст и лудост от 14-годишна възраст

Личният живот на Анджелина Джоли винаги е бил в центъра на вниманието, откакто кариерата й в Холивуд започва през 90-те години. И въпреки факта, че през последните няколко години звездата се е фокусирала върху децата и е изместила личния си живот на втори план, миналите й любовни романи са били много бурни и дори скандални.

ктрисата беше омъжена три пъти, но освен официални бракове тя имаше и няколко други известни романа, не само с мъже, но и с жена. На 4 юни Анджелина Джоли навършва 46 години, припомняме как премина бурния й личен живот по медийни публикации.

Джени Шимизу

През 1995 г. на 20-годишна възраст, Анджелина Джоли се запознава с моделката и японска актриса Джени Шимидзу. Джоли я срещна на снимачната площадка на филма "False Fire". Двойката започна да се среща и Анджелина призна, че вероятно би вдигнала сватба с Джени, ако не се бе омъжила за Джони Лий Милър.

„Влюбих се в нея в първата секунда, веднага щом видях”, отбеляза Джоли.

Но романът им не продължи дълго. Няколко месеца след началото на връзка с Шимидзу, актрисата се срещна с бъдещия си съпруг Джони Лий Милър.

Джоли призна, че никога досега не е мислила да се влюбва в момиче: „Не ми е хрумвало, че един ден ще опитам връзка с жена или ще я целуна. Никога това не е било онова, което търсех. Но просто се случи да се влюбя в едно момиче”, каза тя.

Самата Шимизу нарече Джоли прекрасна любовница и дори след като Анджелина се омъжи за Брад Пит, тя каза, че едва ли ще сложи край на връзките с жени.

„Жените са като наркотик за нея и тя е пристрастена към него”, отбеляза тя.

След това за връзката на звездата с жените не се знаеше. Но в кариерата й тя изпълняваше лесбийски роли. Например ролята във филма "Gia", където тя играе известната лесбийска моделка Gia Carangi и си партнира с Елизабет Мичъл.

Джони Лий Милър

Анджелина Джоли се запознава с първия си съпруг, британския актьор Джони Лий Милър, на снимачната площадка на филма "Хакери" през 1995 година. Година по-късно 20-годишната Анджелина и 23-годишният Джони се ожениха. По-късно актрисата призна, че първоначално са искали да отложат официалния брак, но в крайна сметка са решили да се оженят. И за двамата бракът беше първи.

„И двамата си направихме предложение, но имахме и въпроси. Попитах дали не трябва да си останем за известно време като сгодени, тъй като той трябваше да отиде във Великобритания, а аз трябваше да остана в Лос Анджелис. Но решихме да се оженим”, сподели Джоли.

Сватбата на двойката беше повече от скромна - на церемонията присъстваха само майката на булката и най-добрият приятел на младоженеца.

За тържеството Анджи носеше черни кожени панталони и бяла риза с името на младоженеца на гърба, което беше написано с кръвта ѝ. По-късно тя казва в интервю, че много внимателно е направила надписа сама, използвайки чиста хирургическа игла. На въпрос защо го е направила, актрисата даде изчерпателен отговор:

„Това е твоят избраник. Омъжваш се за него. Можеш да направиш малки жертви, за да направиш този ден наистина специален”, каза тя.

Бракът на двойката продължи само една година, той се разпадна поради различния работен график. Джоли обаче официално подава молба за развод едва през 1999 г. Може би двойката все още се надяваше да подобри отношенията си. След развода бившите съпрузи останаха приятели, Джоли нарича Милър своя голям приятел.

Били Боб Торнтън

Скоро след развода си с първия си съпруг Анджелина Джоли се хвърли стремглаво в нова връзка. През 1999 г. на снимачната площадка на филма „Контролиране на полети“ тя се запознава с Били Боб Торнтън, който е с 20 години по-възрастен от нея. Тогава Анджелина е била на 24 години, а Били Боб на 44 години.

Във филма те изиграха семейна двойка, но скоро екранната романтика стана реална. През 2000 г. те узакониха връзката си на тайна сватба в Лас Вегас. Тогава Торнтън беше сгоден за Лора Дърн, но това не му попречи да завърже връзка с Джоли. По-късно Лора каза, че Торнтън я е напуснал, без да обяснява нищо и просто е напуснал дома си, докато тя е била на работа.

„Напуснах дома, за да снимам филм. И докато ме нямаше, приятелят ми се ожени и никога повече не чух за него. Това е като внезапна смърт. Тъй като нямаше нито край, нито яснота”, спомня си тя.

В знак на любовта и предаността си Анджелина Джоли и Били Боб Торнтън започнаха да носят година след сватбата си амулети с кръвта на „половинката си”. Джоли го нарече много сладък жест, въпреки че пресата по това време го нарече лудост. Веднъж Торнтън разказа как им хрумнала идеята да обменят такива подаръци:

„Знаете ли, че има такива медальони, в които слагате снимка на баба си и ги носите на врата си? Тя купи две от тях. По това време бяхме разделени, защото тя се снимаше в „Лара Крофт”, а аз в „Бала на чудовищата” Тя смяташе, че би било необичайно и романтично, ако вземем самобръсначка, драснем с нея пръстите си и намажем медальоните с кръвта си. След това ги носехме около вратовете си точно както другите хора носят кичури от косата на децата си", каза той.

Даровете на съпрузите обикновено се отличаваха с оригиналност. На годишнината от сватбата си актрисата купи място на съпруга си на гробище в Арканзас. За себе си тя се сдоби с гроб в съседен парцел.

„Може да изглежда малко странно за хората, но за нас е нещо специално. Обадих се на майка му, за да разбера къде е погребана по-голямата част от семейството им, и запазих там места, за да можем един ден, когато умрем, да бъдем един до друг. Това беше моят подарък за него. Даде ми документ, заверен от нотариус, в който се казва, че винаги ще бъде с мен”, обясни Анджелина.

Съпрузите също имаха татуировки с имената на другия, които премахнаха след развода.

През 2002 г. Анджелина и Били Боб се решиха на изключително важна стъпка - искаха да осиновят дете. След няколко месеца обаче двойката се раздели и актрисата завърши процеса на осиновяване сама.

Говорейки за причините за раздялата, актьорът каза, че докато Анджелина е била отворена за света, той е страдал от агорафобия - психично разстройство, придружено от страх от открити пространства и от големи тълпи от хора.

Двойката се разведе през 2003 година. С Торнтън, както и с първия си съпруг, Джоли остана в приятелски отношения. Преди две години актьорът заяви в интервю, че поддържат връзка с Анджи по телефона, макар рядко да се виждат.

Брад Пит

Най-известната до момента скандална връзка на актрисата беше връзката й с Брад Пит. Дори началото на тази връзка сякаш предопредели неспокойната съдба на двамата.

Подобно на двамата си предишни съпрузи, актрисата се запознава с Брад Пит на снимачната площадка - те се снимаха във филма „Мистър и мисис Смит“ през 2004 година. По това време актьорът е женен за Дженифър Анистън, но той не може да устои на прелестите на колежката си.

Джоли обаче заяви, че тя и Пит не са имали връзка преди развода му: „Не бих била привлечена от мъж, който е изневерява на жена си”, каза тя.

Въпреки това връзката им скоро престана да бъде тайна и двойката дори получи прякора Бранджелина.

Брад Пит се разведе с Дженифър Анистън през 2005 г. и след няколко месеца стана известно за бременността на Джоли от Пит. По това време актрисата вече имаше две деца - синът Мадокс, когото осинови след раздялата с Били Боб Торнтън и дъщерята Захара, която осинови през лятото на 2005 година. Любимият Пит също осинови децата.

Дженифър Анистън преживя много трудно раздялата с мъжа си. Но тя винаги беше възможно най-тактична и деликатна и никога не говореше лошо нито за Брад Пит, нито за Анджелина Джоли. Единственото, в което тя упрекна колежката си, бе, че разказа подробно подробностите за началото на романа й с Пит, докато Анистън тогава напълно не е знаела какво се случва зад гърба й.

Въпреки това Анистън прости на бившия си съпруг и с течение на времето те станаха приятели. Сега Джен и Брад общуват и понякога дори се срещат в неофициална обстановка.

През 2006 г. на Анджелина Джоли и Брад Пит им се роди първата си обща биологична дъщеря Шайло, а две години по-късно и близнаците Вивиен и Нокс. Двойката осинови и момче на име Пакс.

През 2012 г., след седем години връзка, Анджелина Джоли и Брад Пит обявиха годежа си. Тя минаха под венчило две години по-късно в имението си Шато Миравал в южната част на Франция. Бракът им обаче не продължи дълго - през 2016 г. Джоли подаде молба за развод. След 2,5 години той стана факт, но това не бе краят на конфликта. Двойката продължи законната борба за попечителство над децата.

Няколко пъти бившите съпрузи бяха близо до съгласие, но примирието така и не настъпи и двойката продължи съдебната битка. Пит поиска съвместно попечителство, но Джоли не се съгласи на това. Искайки да спечели с всички средства, тя използва „тежка артилерия“ - обяви в домашно насилие бившия съпруг и каза, че ще представи доказателства пред съда. Какво точно е имала предвид Джоли, не стана известно. Знаеше се, че Пит е пристрастен към алкохола, но че се държи грубо или жестоко към семейството си, никой никога не бе говорил.

Единственият скандал в семейството, станал известен на широката общественост, се случи през 2016 г. - тогава Пит имаше спречкване с първородния си син Мадокс и според Джоли той дори го ударил (нямаше потвърждение на думите й, а актьорът бе оневинен). Оттогава бащата и синът не общуват, въпреки че актьорът е много притеснен и се опитва да установи отношения с него.

Според запознати Пит бил изключително натъжен, че Джоли е решила да поеме по този път. За негово щастие обаче тя не успя - тези дни стана известно, че съдът застана на негова страна. Актьорът надви над бившата съпруга и постигне съвместно попечителство над децата. Въпреки това Джоли не възнамерява да се примири с решението на съда и смята да продължи юридическата войната с бившия си съпруг.

Ранни и непотвърдени любовни връзки

Първата сериозна връзка с актрисата започва в доста ранна възраст: на 14-годишна възраст тя започва да се среща с човек, чието име никога не е назовавала публично. Това не са били само ходения на киното и срещи в кафенета - Анджелина живееше с любимия у дома си. Майката на актрисата Маршелин Бертран нямаше нищо против това и позволи на любимата си дъщеря да живее с него.

„Майка ми беше много грижовна и изборът, който направи за мен, не беше безотговорен. Когато бях на 14, можех или да бъда безразсъдна на улицата с приятеля ми, или да бъда с него в спалнята си, когато майка ми беше в съседната стая. Тя направи своя избор, поради което продължих да ходя на училище всеки ден и открих първата си връзка по безопасен начин. Така че тя наистина постъпи правилно. Пазеше ме от неприятности”, сподели актрисата.

Връзката на Анджелина с приятеля й продължи две години. Те живеели като семейна двойка. Но след като навърши 16 години, тя се съсредоточи върху актьорската си кариера и сложи край на тази връзка.

Според слуховете Джоли е имала няколко „звездни романи”, които никога не са били официално потвърдени. Приписваха й връзки с Тимъти Хътън, Мик Джагър, Никълъс Кейдж, Колин Фарел, Джаред Лето и Вал Килмър.

В мемоарите си „Аз съм твоят Хъкълбери“ Килмър пише, че Джоли го е изумила, още преди да започнат снимките за филма „Александър“. Работата с нея се бе превърнала в истинско удоволствие за него и той с нетърпение очаквал снимките (във филма те играеха съпрузи).

„Нямах търпение да целуна Анджи, да й купя самолет „Гълфстрийм“ и да напиша V + J на опашката на самолета. Тогава тя току-що осинови първото си дете Мадокс и папараците бяха обсебени от тази постмодерна Мадона “, пише той в книгата.

Запознаването с актрисата е оставила голяма следа в душата му. Спомня си я с изключително мили думи.

„Когато хората ме питат за нея, аз винаги казвам, че тя не е като другите жени и други суперзвезди. Тя е чудесна. По-мъдра. По-трагична. В нея има повече магия. Отне ми седмици, за да я разбера дори малко”, отбеляза той.

Личен живот сега

След раздялата с Брад Пит, Анджелина Джоли все още не е срещнала нова любов. Тя се отнася към статута си на самотна жена с хумор и се шегува, че има твърде много изисквания към потенциалните партньори. Така че все още е сама.

През последните години Джоли се посвети изцяло на децата си и дори пожертва режисьорската си кариера за тях, връщайки се към актьорството: не можеше да отделя много време на работа, тъй като за нея беше много по-важно да бъде близо до децата.

Но звездата не казва категорично „не“ на новите връзки. Така че, вероятно списъкът на нейните високопоставени романи със сигурност ще бъде попълнен с нови имена. /БГНЕС

Категории: