Анджелина Джоли създава модна линия с Chloe

Модна къща Chloe обяви сътрудничеството си с Анджелина Джоли за създаване на първата колекция за нейната марка за дрехи Atelier Jolie, съобщава WWD.


Сътрудничеството на Chloe с холивудската актриса, която наскоро стартира собствена модна марка, беше официално обявено в понеделник. Според френската модна къща колекцията ще бъде вдъхновена от части от гардероба на Анджелина и ще бъде "празник на женствеността".

Колекцията ще бъде разработена под ръководството на творческия директор на модната къща Габриела Хърст, която скоро ще напусне марката.

Линията ще бъде изработена от материали с ниска степен на вредно въздействие върху околната среда, с участието на майстори, които се занимават със справедлива търговия, а също така се планира да бъдат включени и компании, ръководени от жени. Освен това някои артикули ще бъдат изработени от винтидж материали.

"Веднага щом се запознах с визията на Анджелина за Atelier Jolie, повярвах в идеята. Това е начин да издигнеш другите чрез красотата на изработката на дрехи и дълбоко уважение към околната среда. За мен е чест, че Chloe ще бъде първият партньор на Atelier Jolie, тъй като и двете марки имат високи идеали, насочени към усъвършенстване на нашия свят. Ето защо обичам толкова силно както Анджелина, така и Chloe", се казва в изявлението на Габриела Хърст.

Анджелина Джоли отбеляза, че изборът ѝ за Chloe не е случаен - френската модна къща е една от първите, които получават статут на B Corp (сертификат за социални и екологични постижения).

"Много малко луксозни марки имат сертификат B Corp. За мен беше чест да работя с Габриела Хърст и се надявам, че всички жени ще се чувстват удобно и красиво в тази колекция. Печалбите ми от това сътрудничество ще бъдат инвестирани в обучението на шивачи и занаятчии в Atelier Jolie", заяви актрисата./БГНЕС