Янев призова депутатите да гласуват актуализацията на бюджета

Служебният премиер Стефан Янев отправи призив към депутатите да се гласуват актуализацията на бюджета, за да може служебният кабинет да действа в предстоящите условия, които не изключват разпускане на този парламент и задаваща се нова ковид вълна, предаде репортер на БГНЕС.

В българския политически живот наблюдаваме трудно прогнозируема ситуация, сложна и за експертите. Притеснява ни, че тази ситуация може да има негативно влияние върху стабилността в държавата. Всичко това води до неустойчивост и непредвидимост в политическата среда, допълни Янев и подчерта: За да избегнем напрежение през есента, нека народните представители да си спомнят какви са желанията на хората които са ги изпратили там и най-вече желанието им за предвидимост.

Служебният премиер призова за актуализация на бюджета.

„Без актуализация през следващите месеци до края на годината ще е много трудно. В задаващата се здравна криза ще е много трудно да се полагат онези мерки от държавата, които са необходими както по отношение на бизнеса и стопанската инициатива на гражданите, така и по отношение на здравната система и на социалната система“, подчерта Янев.

Ситуацията с пожарите е овладяна, каза още той.
"Има няколко огнища, които са под контрол на органите, които се грижат да овладеят ситуацията. Въпреки това температурите са екстремни", обясни служебният премиер и добави, че пожарникарите, които помагаха в овладяването на пожара в Република Северна Македония са се завърнали вчера след успешно завършена мисия там. Янев поясни, че ситуацията в съседката ни е относително овладяна. /БГНЕС