Анге Постекоглу е новият мениджър на Селтик

Бившият селекционер на Австралия Анге Постекоглу бе назначен за нов мениджър на шотландския гранд Селтик, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Постекоглу води националния отбор на Австралия.

55-годишният австралиец подписа 12-месечен контракт и запълни вакантния пост за постоянно след оставката на Нийл Ленън през февруари. „Селтик е щастлив да обяви назначението на Анге Постекоглу на позицията футболен мениджър. Анге се присъединява към Селтик от Йокохама Ф. Маринос, където стана шампион в Джей-лигата. Той има и титли на Премиършип и Чемпиъншип в австралийската А-лига“, се казва в клубно изявление.

Постекоглу изведе Австралия до първи триумф в Купата на Азия през 2015. Неговото назначение слага край на търсенето за нов наставник на Селтик, който се беше насочил към бившия мениджър на Борнемут Еди Хау. Въпреки това, преговорите с англичанина пропаднаха в края на май.

Независимо, че не беше техен първи избор, Постекоглу сподели, че е щастлив от назначението си. „Възможността, която ми бе предоставена, е една от най-големите във футбола и отговорността да водя този величествен футболен клуб в бъдеще е такава, на която ще се насладя искрено. Селтик е едно от имената в световния футбол, няма съмнение в това – огромен клуб, страхотна футболна институция и толкова повече – истинска история, истинска субстанция, истинска автентичност и истинска душа“, каза той в свое съобщение.

Той е изправен пред много предизвикателства, за да възвърне надмощието на Селтик над вечния съперник Рейнджърс. Ленън плати цената за слабата кампания в търсенето на десета последователна шампионска титла, като тимът завърши на цели 25 точки от Рейнджърс, воден от бившия полузащитник на Ливърпул Стивън Джерард. /БГНЕС