Анге Постекоглу е новият мениджър на Тотнъм

Австралиецът Анге Постекоглу е новият мениджър на Тотнъм. Новината бе потвърдена официално от "шпорите". Постекоглу заменя на поста Райън Мейсън, който довърши сезона на лондончани след последователните уволнения на Антонио Конте и Кристиан Стелини.


Постекоглу постигна много силни резултати със Селтик в последните два сезона, а сега ще има тежката задача да върне Тотнъм сред водещите отбори в Англия, след като през този сезон "шпорите" завършиха на осмо място и няма да участват в евротурнирите през следващата кампания. 57-годишният Постекоглу ще е първият австралиец, който ще води отбор от Висшата лига.

"Анге ще ни донесе позитивна настройка и бърз, атакуващ футбол. Той е доказал, че може да развива играчите и разбира важността на връзката между академията и първия отбор", коментира президентът на Тотнъм Даниел Леви. Луис Енрике, Роберто Де Дзерби и Марко Силва бяха другите кандидати за нов постоянен мениджър на Тотнъм.

В същото време Селтик вече започна процеса по търсене на нов треньор, като Брендан Роджърс и Джеси Марш са сочени за евентуални нови наставници. Роджърс води „детелините“ в продължение на два сезона и половина между 2016 и февруари 2019, като напусна тима в средата на кампанията в шотландската Висша лига, за да поеме Лестър. Роджърс е без работа, след като бе уволнен от „лисиците“ по-рано този сезон, докато Марш също търси ново предизвикателство след раздялата си с Лийдс. /БГНЕС