Ангел Кодинов: Дано спечеля квота за Токио

Ангел Кодинов и Николай Кодинов са Спортист №1 и Треньор №1 за месец август, предаде репортер на БГНЕС. Баща и син получиха своите награди за второто място на Ангел на Световното първенство по кану-каяк в Унгария на дистанция от 500 метра.

Българинът записа време от 1:54.49 мин. във финала и изостана на по-малко от секунда от шампиона. Кодинов изпревари в традиционната анкета Ивет Лалова-Колио, докато баща му Николай получи повече гласове от треньорката на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова.

Благодаря на всички гласували, това е огромна изненада за мен. Надявам се да оправдая вашите гласове за по-напред"', каза Ангел Кодинов. „Успехът ни не остана незабелязан. Това още повече ни задължава да се представяме все по-добре. Дано да спечелим олимпийската квота догодина", коментира Николай Кодинов.

До края на годината на Ангел Кодинов му предстои участие на Световния маратонски шампионат по кану-каяк в Китай, а в края на октомври започва и първия му лагер от подготовката за олимпийската 2020. Най-важните състезания за Кодинов баща и син са двете олимпийски квалификации, като първата в Рашице /Словакия/ е в началото на май. Втората е в Дуисбург /Германия/ две седмици по-късно.

Още в Рашице Ангел ще опита да спечели квота за Токио, но в по-дълга дистанция - олимпийската от 1000 метра. Там конкуренция ще му правят класни кануисти от Унгария, Беларус, Русия и др. Единствено победителят ще се сдобие с билет за японската столица. /БГНЕС