Ангел Кунчев: Намалете максимално контактите

46 проби, направени във ВМА, са отрицателни. В това число 17 проби са от Габрово. Това съобщи на редовния вечерен брифинг ръководителят на кризисния щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на БГНЕС. По-късно днес ще излязат резултатите на още 56 проби.

Общият брой не регистрираните случаи в света към 15:00 часа българско време са 116 000. В Гърция регистрираните болни са 89, Албания – 10, РС Македония – 7, Румъния – 17.

Бойко Христов от външно министерство съобщи, че е повишен индексът на риск при пътуване в редица страни. За Италия е издадено предупреждение да не се пътува в цялата страна, освен при крайна необходимост.

За Франция се препоръчва пътуващите предварително да се осведомяват за актуалната обстановка. За Испания се казва, че е препоръчително да се въздържа пътуването в някои области на страната. Повишен е индексът на риск при пътуване и до Малдивите. Повече информация за областите и защо са наложени тези мерки може да се види на сайта на МВнР в рубриката „Съобщения“.

„Държавата не трябва да се блокира, но коренно трябва да се промени социалният живот. И ако има някакво послание, то е намалете максимално контактите!“, апелира главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. /БГНЕС