Ангелкова: Сектор "Туризъм" е много неглижиран

Много се неглижира сектор "Туризъм". Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС Николина Ангелкова , предаде репортер на БГНЕС.

Ангелкова поиска като първа точка за днес да бъдат включени промените в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, свързани с мярката 35 евро на седалка. В крайна сметка предложението й не беше прието.

"Взимам процедура по така предложения дневен ред. Виждам, че има вероятност да не се стигне до точка 6, която е законопроектът за Закона за мерките извънредното положение, в частност мярката 35 евро на седалка. Всъщност много се неглижира сектор туризъм. Искам да изразя възмущението си от начина на говорене на председателя на Комисията по туризъм и представителите на "Продължаваме промяната", които най-безочливо обясняват, че "благодарение на хватките, процедурните хватки на опозицията тази мярка не е приета". Много се извинявам, но дами и господа, управляващи от вас зависи дневният ред на Народното събрание", каза Ангелкова.

Тя призова управляващите за всяка своя грешка да търси вина в опозицията, защото те са тези, които взимат управленски решения днес.

Георги Свиленски от БСП обърна внимание, че днес има два бюджета и обясни, че ако свършат по-рано, тази точка може да бъде разгледана.

Председателят на парламента Никола Минчев обяви, че взима предвид интересът към точката. /БГНЕС