Ангелов: Да продължим делото на Ботев и да защитаваме българите по света

Христо Ботев, както и други български революционери, са олицетворение на българската свобода, българския идеал на освобождението на всички българи, на цялото българско землище в Мизия, Тракия и Македония. Това заяви пред БГНЕС Юлиан Ангелов, от ВМРО.

„Като всеки българин нося всички български герои в сърцето си, защото те жертваха живота си, свободата, своите роднини и приятели, жертваха себе си, за да освободят България, за да може днес ние да сме свободни и да живеем в свободно Отечество”, каза той.

Бившият депутат заяви, че все още има наши сънародници, които са извън България и днешните българи трябва да продължим делото на Христо Ботев и всички останали революционери.

“Ние трябва да защитаваме правата на тези българи, които са останали в Македония, в Западните покрайнини, в Добруджа, в Тракия, за да можем да изпълним тяхното дело и да запазим българщината навсякъде, където има българи”, призова Юлиан Ангелов.

ВМРО също присъства на тържествено честване на 175-годишнината от рождението на големия български поет, публицист, общественик и революционер Христо Ботев пред бюст - паметника му в Борисовата градина. Членове на партията положиха венец пред паметника на националния герой. /БГНЕС