Англия и Италия не се победиха в повторение на финала от Евро 2020

Националният отбор на Англия остава без победа след първите си три мача от Лигата на нациите, след като "трите лъва" стигнаха само до 0:0 срещу Италия в повторение на финала от Евро 2020.

Двата отбора създадоха много голови положения, но така и не успяха да намерят верния път към вратата. Най-интересните ситуации бяха през първото полувреме, когато домакините уцелиха и греда. В крайна сметка англичаните в трети пореден мач не оправдаха големите очаквания и остават на дъното на временното класиране в групата с едва две точки. Експерименталният състав на Манчини пък удържа върха в подреждането с пет точки след три двубоя.

Англия прие Италия на ст. "Молиню”, където мачът се игра пред празни трибуни.

"Трите лъва" бяха наказани заради поведението на феновете си преди финала, когато мнозина се опитаха със сила да нахлуят на стадиона, въпреки че нямаха билети. На "Молиню" присъстваха само около 3000 деца.

Междувременно Германия записа трето равенство - 1:1 като гост на Унгария. Бундестима изоставаше след само 6 минути на “Пушкаш Арена". Жолт Наги даде аванс на домакините. Три по-късно обаче Йонас Хофман изравни. Това беше общо четвърто поредно равенство на Бундестима и всичките при резултат....1:1.

Унгарците са втори в групата. Те имат 4 точки с една по-малко от лидера Италия. Германците заемат трета позиция с 3 пункта.

Нидерландия и Полша пък завършиха 2:2 в изключителна драма на “Де Кайп” в Ротердам в двубой от група 4 на Лига А. Гостите водеха с 2:0 малко след почивката, но допуснаха изравняване. В добавеното време капитанът на Нидерландия Мемфис Депай пропусна да донесе успеха на тима си от дузпа. Така Нидерландия не успя да запише трети пореден успех, но остана начело в класирането със 7 точки, докато поляците вече имат 4 и вървят трети. В другия мач от групата Уелс и Белгия завършиха 1:1.

Други резултати:

Лига “В”

Украйна - Армения 3:0

Ирландия - Шотландия 3:0

Румъния - Финландия 1:0

Черна гора - Босна и Херцеговина 1:1

Лига “С”

Фарьорски острови - Литва 2:1

Люксембург - Турция 0:2. /БГНЕС