Англия изпадна в долната лига след загуба в Милано

Слабото представяне на Англия в последните седмици продължи със загуба от Италия с 0:1 на стадион "Джузепе Меаца" в Милано, след която европейските вицешампиони изпаднаха от Лига А на турнира Лига на нациите. Играчите на Гарет Саутгейт имаха само две точки след първите си четири двубоя в група 3, но отново разочароваха с представянето си и след поражението в Италия вече нямат шанс да се измъкнат от последното място.

Играчът на Наполи Джакомо Распадори отбеляза единствения гол в двубоя с 68-та минута, след който Англия няма победа в турнирен мач в пет поредни двубоя, което не се е случвало от 1992-ра година насам. Феновете на "Трите лъва" не скриха разочарованието си и освиркаха своите любимци, както се случи и след поражението от Унгария през юни. За първи път от 22 години Англия не отбелязва гол в три поредни мача, а Сан Марино е единственият друг отбор в тазгодишното издание на Лига на нациите, който все още няма гол, който не е от статично положение.

В другия мач от групата Унгария победи Германия с 1:0 в Лайпциг и запази първото място в групата с 10 точки. Италия е на втора позиция с две точки по-малко, като двата тима ще определят победителя в директен сблъсък в Будапеща на 26-ти септември. Германия е на трето място с шест точки, докато Англия е на дъното с две точки.

Останалите резултати:

Лига В, група 3

Босна и Херцеговина - Черна гора 1:0

Финландия - Румъния 1:1

Лига С, група 4

Грузия - Северна Македония 2:0

България - Гибралтар 5:1

Лига D, група 2

Естония - Малта 2:1. /БГНЕС