Англия срази Испания след продължения и се класира за 1/2-финалите на Евро 2022

Англия достигна полуфиналите на домашното европейско първенство по футбол за жени, след като постигна драматичен обрат над Испания с 2:1 след продължения в първия сблъсък от програмата на четвъртфиналите на турнира, игран на „Амекс Стейдиъм“ в Брайтън.

С този страхотен изстрел Стануей (л) прати "лъвиците" на полуфиналите.

След нулева първа част, в която испанките бяха по-дейни от съперничките, възпитаничките на Хорхе Вилда закономерно излязоха с едни гърди напред в резултата. Естер Гонзалес се разписа в 54-та минута след асистенция на влезлата на почивката Атенеа дел Кастило Бейвиде.

Футболистките на селекционера Сарина Вигман, която се завърна на резервната скамейка след отрицателен тест за коронавирус, изпитваха затруднения и напрежението от очакванията си казваше думата, преди Ела Туун да изравни в 84-та минута и да вкара мача в продължения.

Там „лъвиците“ оформиха пълния обрат в 96-та минута след страхотен гол на Джорджия Стануей. До края на допълнителните 30 минути Испания така и не намери отговор и така Англия се превърна в първия полуфиналист в надпреварата. Там техен съперник ще бъде победителят от двойката Швеция – Белгия, които играят в петък, 22 юли, от 22:00 часа българско време. Другият полуфинал ще бъде оформен от мачовете между рекордьора Германия и Австрия, и действащия шампион Нидерландия, който се изправя срещу Франция. /БГНЕС