Англия с първа грешна стъпка в квалификационната си кампания за Евро 2024

Англия направи равенство 1:1 в мача си с Украйна от група С на квалификациите за Европейското първенство в Германия следващото лято. В полския град Вроцлав "Трите лъва" бяха по-активни и създадоха повече положения пред вратата на съперника, но в крайна сметка трябваше да се задоволят само с точка.


Украинците изненадаха фаворита в срещата с попадение на играещия в Арсенал ляв бек Олександър Зинченко, който се разписа след асистенция на Юхим Конопля в 26-та минута. Това бе и първият точен удар към една от двете врати. С втория резултатът бе изравнен четири минути преди края на редовното време, когато 33-годишният Кайл Уокър реализира първия си гол с националната фланелка, а в ролята на асистент за попадението се превърна капитанът на европейските вицешампиони Хари Кейн.

След почивката възпитаниците на Гарет Саутгейт натиснаха в търсене на победен гол, но украинската отбрана, начело с вратаря Георгий Бущан, издържа на натиска на английските национали през цялото второто полувреме. Така Англия допусна първа грешна стъпка в квалификационната си кампания след четири последователни победи - Саутгейт и компания остават на върха в групата с 13 точки. Украйна е втора със седем пункта от четири изиграни мача, а Италия е на трета позиция с три точки, но от два двубоя. Тази вечер "Скуадрата" гостува на Северна Македония в Скопие.

За Англия предстои визита на Шотландия в контрола във вторник, докато Украйна гостува на Италия в евроквалификация същата вечер.

Останали резултати:

Група F: Естония - Швеция 0:5

Група I: Андора - Беларус 0:0. /БГНЕС

Категории: