Янис с уникално представяне в НБА

Янис Адетокумбо изигра уникален мач при победата на Милуоки Бъкс като домакин над Бостън Селтикс със 117:113 в среща от Коледната програма на НБА.

Гъркът записа 36 точки, 12 борби и 5 асистенции. В средата на последната четвърт на мача домакините, които са настоящи шампиони в лигата, изоставаха с 13 точки, а звездата в тима на Бъкс Адетокумбо бе на пейката.

Когато всичко в срещата изглеждаше почти решено, Янис влезе на паркета. Направи 2 забивки и даде асистенция при бърза атака за успешна стрелба от 3-ката. Така пасивът на Милуоки бе намален до само 6 точки. Последваха нови успешни защити и атаки на Бъкс с дейното участие на Янис, а ветеранът Уесли Матюс се отчете с ключова тройка в двубоя. Адетокумбо пък сложи точка на спора със страховит чадър секунди преди края на мача. Така настоящият шампион на НБА се наложи над един от двата най-титулувани клуба в историята на лигата. Милуоки е с баланс 22-13 този сезон, а Бостън е с 16-17. Любопитно е, че и другата организация с най-много шампионски купи в НБА инкасира поражение тази нощ българско време - Лос Анджелис Лейкърс.

Ето всички резултати от мачовете от Коледната програма, в считаната за най-силна баскетболна лига в света:

Милуоки - Бостън - 117:113

Ню Йорк - Атланта - 101:87

Финикс - Голдън Стейт - 107:116 (ГС Уориърс излезе на първо място в подреждането на Западната конференция на НБА, изпреварвайки именно Финикс Сънс)

ЛА Лейкърс - Бруклин - 115:122 (Бруклин Нетс е лидер във временното класиране на Източната конференция)

Юта - Далас - 120:116. /БГНЕС