Ансамбълът ни с генерална репетиция в Бургас преди Световната купа

Българският ансамбъл по художествена гимнастика представи на Държавното първенство в Бургас за първи път двете съчетания, с които ще участва на Световната купа, която ще се проведе от 26 до 28 март в София, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона. За гимнастичките ни състезанието е генерална репетиция за Световното първенство.

Световната купа в София ще се проведе между 26 и 28 март в зала "Арена Армеец".

Цяла година не сме имали нито едно състезание и се опитваме по всякакъв начин да се върнем в състезателна форма и затова решихме, че трябва да имаме повече участия, по възможност с трика с музика. За нас е много важна първата ни изява на Световната купа в София, защото така ще видим къде се намираме в световно ниво, дали ще ни одобрят композициите, защото повече от година и половина ние не сме играли никъде”, сподели Михаела Маевска, помощник треньор на ансамбъла.

Композицията им с пет топки е миналогодишната по "Вода" на Елица и Стунджи. Новото им съчетание с бухалки и обръчи се пази в тайна за Световната купа и се изигра в залата, но извън обективите на камерите. „Направили сме нещо доста по-различно от досега. Надяваме се обществото да го хареса. Музиката е от „Спартак“. С миналото съчетание не се получиха нещата, защото момичетата не успяха да усетят музиката. Конкуренцията е много силна, няма страна, която да не се бори за медал“, издаде в аванс Маевска.

За нас е много важно специално участието на Катрин и Боряна, защото следващата седмица ни предстои Световната купа в София и все пак това състезание за тях още не е приключило, приключиха само първите два уреда. След около два часа те ще представят съчетанията с обръч и лента. Най-добре се представя до тук Боряна“, коментира главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика Бранимира Маркова.

Своите съчетания изиграха и Катрин Тасева и Боряна Калейн, които заедно с ансамбъла ще представят България на Световната купа. Утре са финалите при жените и награждаването. /БГНЕС