Антъни Хопкинс с главна роля в екшън трилър

Дори на 85 години двукратният носител на "Оскар" Антъни Хопкинс не показва признаци на забавяне. Според „Deadline“ актьорът от "Ханибал" ще се снима в екшън трилъра "Locked" за ZQ Entertainment и Raimi Productions. Дейвид Яровески е избран за режисьор на проекта, който е римейк на аржентинския филм „4×4“.

Към Антъни Хопкинс в предстоящия филм се присъединява Глен Пауъл от "Топ Гън: Маверик". Сценарият е дело на Майкъл Арлен Рос, а в центъра на историята е крадец (Пауъл), който прониква в луксозен джип, за да открие, че е попаднал на сложен и смъртоносен капан, заложен от мистериозна фигура (Хопкинс). Филмът се описва като изключително интензивен трилър, базиран на добре изградени образи.

Продуцентът Сам Рейми споделя пред „Deadline“, че именно необикновеният сценарий е накарал Антъни Хопкинс да се заинтересува от проекта.

"За моето поколение той е просто най-великият актьор в историята", казва продуцентът за Хопкинс. По-нататък той разкрива: "Героят на Глен има богата душа, която бавно се разкрива в хода на филма."

Въпреки че продуцентът заяви, че силният сценарий ще позволи на Антъни Хопкинс и Глен Пауъл да покажат забележителните си актьорски умения, той настоя, че предстоящият филм всъщност не е емоционална творба. Вместо това той го описа като неспирно вълнуващо пътуване, изпълнено с интензивен екшън. Той също така заяви, че е уверен, че филмът ще бъде много удовлетворяващо преживяване за зрителите.

Предстоящият филм е само един от няколкото проекта, по които Антъни Хопкинс работи. Актьорът ще се снима в тазгодишната военна драма "One Life", чийто режисьор е Джеймс Хоус. Историята разказва за британския хуманитарен работник Никълъс Уинтън, който помага за спасяването на стотици деца от нацистите в навечерието на Втората световна война. Заедно с Антъни Хопкинс във филма участват Хелена Бонъм Картър, Лена Олин, Марте Келер, Джонатан Прайс и Саманта Спиро.

За тази година е планирана и премиерата на научнофантастичния филм "Rebel Moon" на режисьора Зак Снайдър, в центъра на който е млада жена, която търси воини от други планети, за да се бори с тираничните армии, тероризиращи мирната ѝ колония. Филмът е с ансамблов актьорски състав, състоящ се от Антъни Хопкинс, Чарли Хънам, Стюарт Мартин, Кари Елвс, Джена Малоун, Клеопатра Колман, Ед Скрейн и Джмон Хунсу. Филмът ще се появи по Netflix на 22 декември. /БГНЕС