Анте Шимунджа: Горд съм с играчите, независимо, че не се класирахме

„Горд съм от играчите. Това европейско пътешествие беше много добро и поучително“, обяви треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, след загубата на тима му от Андерлехт в Лигата на конференциите. "Орлите" отпаднаха след изпълнение на дузпи.

"Не бях доволен и говорих с играчите. Не беше логично да направим толкова много непредизвикани грешки. Второто полувреме беше по-добро, но това е европейски мач срещу много добър опонент. Не беше лесно за играчите, но имаме качества. Искахме да се представим по най-добрия начин. Важното е, че ние продължихме да се борим, но когато допускаме такива грешки, противниковите играчи се радват", продължи специалистът.

"При дузпите играчите са тези, които решават. Мачът беше емоционален. Не е професионално да карам футболисти да бият дузпи. Те поеха тази отговорност и съм горд с тях. За Витри знаехме, че не е добре. Смяната на Текпетей бешще превантивна. Винаги мога да направя нещата по-добре. Някои от играчите ни не са тук, защото нямат право да играят в този мач. Не бих сменил нищо от начина, по който се подготвихме за план А и план Б. След този мач футболистите ми ще станат по-добри хора и играчи. Горд съм с тях, независимо, че не се класирахме". каза още той.

Звездата на тима Кирил Десподов пък е категоричен, че разградчани са заслужавали да спечелят мача.

"Не са ни смачкали. Изиграхме добър мач. Сведохме грешките до миниум. Покозахме красив футбол. Малшанс. Играем все пак срещу Андерлехт, с човек по-малко е трудно. При дузпите всичко е 50-50“, смсята той.

„Успях да говоря само с Доминик Янков. Всеки може да пропусне дузпа. Трябва да си спокоен. Не е редно да омаловажаваме труда на вратаря на Андерлехт. При дузпите има особен заряд и тънкости“, добави Кирил Десподов. /БГНЕС