Антон Хекимян: ГЕРБ е твърда опозиция

Ще бъдем твърда опозиция по време на този Столичен общински съвет. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян, предаде репортер на БГНЕС.

“Явно такава е договорката - Терзиев да бъде кмет, а Бонев да бъде председател на СОС. По време на кампанията се държаха така сякаш всичко това е даденост, факт, а виждаме, че не е факт, при положение че софиянци не са ти гласували доверието да имаш пълно мнозинство в Общинския съвет. Ние няма как да бъдем съпричастни и да гласуваме нечия друга уговорка и нечии друг сюжет”, добави Хекимян.

Хекимян настоя кметът на София Васил Терзиев да присъства на заседанието.

Според него е много важно да се види кой ще подкрепи ПП-ДБ-СС и запита дали Бонев е оторизиран да води преговори с БСП от някой от политическите лидери.

От ГЕРБ отправиха и критика към кмета, защото няма внесена план сметката за чистотата на София.

“Избран или неизбран председател на СОС не отменят задължението на кмета до края на годината да бъде проведена дискусията и гласувана план сметката за чистотата на София”, коментира общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева. Тя критикува, че това да бъде съкратен срока и софиянци да бъдат лишени от това да имат право на дума би било първата стъпка към пренебрегване на онези демократични правила, за които техните опоненти говорят.

Според нея Терзиев трябва да присъства на заседанието. /БГНЕС