Антон Хекимян: Притеснителни са резултатите от вота

Кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян излезе с първи коментар, след като вотът на местните избори в неделя го поставя на трета позиция в надпреварата за София.


При обработени 44.09% СИК протоколи кандидатът на ПП-ДБ-СС за кмет на София Васил Терзиев получава 31.36% от гласовете. На второ място е Ваня Григорова, подкрена от местна коалиция "БСП за България", с 21.84%. Кандидатът на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян получава 17.92%, което прави 28 293 гласа подкрепа.

"Благодаря на всички, които ме подкрепиха и гласуваха за мен. Уважавам избора и на тези, които не ме подкрепиха и поздравявам кандидатите, които отиват на балотаж", написа Хекимян в социалната мрежа ден след вота.

"Притеснителни са резултатите от този вот: първият е първи с едва 34 000 гласа (към момента) от имащи право на глас 1 100 000… В същото време в София 4.1% не подкрепят никого и този резултат расте", казва още Хекимян и продължава: "За мен и може би за тези, които не гласуваха, предстои труден избор между държавна сигурност и държавна собственост! И да - всеки носи отговорност за изборите си. Аз моя го направих и не съжалявам. Ще работя и ще го отстоявам!". /БГНЕС