Антонио Конте е новият мениджър на Тотнъм

Бившият наставник на Италия, Ювентус, Челси и Интер Антонио Конте бе назначен за мениджър на Тотнъм. Италианският специалист заменя на поста Нуно Санто, който бе уволнен от ръководството на клуба вчера след слабото представяне на "шпорите" в последните седмици.

Антонио Конте

Конте бе една от основните цели на президента на Тотнъм Даниел Леви още през лятото, но тогава преговорите между двете страни пропаднаха и в крайна сметка Санто застана начело на лондончани. Сега обаче 52-годишният италианец подписва договор с Тотнъм за 18 месеца или до края на следващия сезон.

"Изключително щастлив съм да се завърна към треньорството в клуб от Висшата лига, който има амбиции. Нямам търпение да започна работа и да предам на отбора и феновете страстта и решимостта, които винаги са ме отличавали като играч и треньор. През лятото нашият съюз не се осъществи, защото все още раздялата с Интер бе твърде прясна, така че усещах, че все още не е дошли времето да се завърна в професията", сподели Конте пред официалния сайт на Тотнъм.

По този начин Конте отново се събира със спортния директор Фабио Паратичи, с който работи в Ювентус преди години. Конте постигна сериозни успехи с "бианконерите", преди да изкара кратък престой начело на Италия, след което пое Челси и стана шампион на Англия в първия си сезон във Висшата лига. На следващата година той донесе на "сините" и трофея от ФА Къп, но след това се раздели с клуба. В Италия Конте сложи край на доминацията на Ювентус през миналия сезон, след като донесе на Интер първа шампионска титла от десетилетие насам. /БГНЕС