Apple с проект за интелигенти дрехи

В мрежата беше качен патент на Apple, в който се описва възможността за създаване на интелигентни дрехи, съобщи изданието "Appleinsider".


Патентът е публикуван в базата данни на Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO). Документът описва разработването на тъкани с вградени в тях сензори, с помощта на които е възможно да се допълват интелигентни уреди и да се контролират различни устройства.

Според инженерите на компанията функциите на различните сензори и преобразуватели могат да бъдат ограничени, когато се използват по традиционния начин - върху твърда подложка, изработена от метал и други материали. Като алтернатива експертите предлагат интегриране на сензорите в тъканта. Журналистите от Appleinsider отбелязват, че по този начин компанията може да въведе производството на интелигентни вещи.

В заявката за патент се посочва също, че сензорите могат да бъдат вградени в елементи от облеклото, чанти, аксесоари, домашен текстил и мебели. Според журналистите най-реалистичният вариант изглежда, че сензорите ще бъдат вградени в каишките на Apple Watch и в текстилното покритие на интелигентния високоговорител HomePod./БГНЕС