Apple се радва на симбиотични отношения с Китай

Apple има "симбиотични" отношения с Китай, заяви изпълнителният директор на Apple Тим Кук. Производителят на iPhone се стреми да изнесе производството си от страната, предаде АФП.

Кук, който е в Китай, за да участва в престижния Форум за развитие на Китай, заяви, че "Apple и Китай растат заедно" по време на интервю за ролята на технологиите в образованието.

"Това бяха симбиотични взаимоотношения, на които мисля, че и двете страни се радвахме", каза той на държавното събитие, на което присъстваха висши държавни служители и корпоративни лидери.

Посещението на Кук идва в момент, когато Apple, най-голямата компания в света по пазарна стойност, се опитва да изнесе производството си от Китай.

Миналата година продажбите на Apple бяха засегнати от съкратеното производство в заводите в резултат на политиката на Китай за нулеви Ковид.

Контролът на САЩ върху износа на високотехнологични компоненти също застрашава веригата за доставки на компанията.

По време на дискусията Кук не засегна въпросите, свързани с веригата за доставки.

Вместо това той се съсредоточи върху необходимостта от преодоляване на различията в образованието между градските и селските училища и насърчи младите хора да усвояват умения за програмиране и критично мислене.

Той също така обеща да увеличи разходите на Apple за образователната си програма за селските райони в Китай до 15 млн. долара.

В петък Кук посети Apple Store в центъра на Пекин, а снимка, на която позира за селфи с певицата Хуанг Линг, стана популярна в китайските социални медии. /БГНЕС

Тагове: