Арда не успя да победи Левски на обновения си стадион

Арда и Левски не успяха да се победят и завършиха 1:1 в двубой от втория кръг в efbet Лига. Мачът се игра на модернизирания стадион в Кърджали е бе първи в историята, който се играе на осветление на "Арена Арда".

Домакините имаха надмощие и може повече да съжаляват за пропуснатите точки, освен това играха близо цяло полувреме с човек повече.

Крилото Иван Коконов даде преднина на Арда още в 8-ата минута, а до края на полувремето тимът от Кърджали пропусна да увеличи аванса си по-убедителен. Второто време обаче започна чудесно за софийския тим, който изравни с гол на Паулиньо в 49-ата минута. Бразилецът се разписа с много прецизен изстрел не даде никакви шансове на Васил Симеонов.

Ситуацията обаче стана много трудна за "сините", които останаха с човек по-малко в 54-ата минута - Ивайло Найденов получи втори жълт картон за нарушение срещу откъсващ се играчи на Арда. Домакините обаче не успяха да се възползват от численото си преимущество, а в края на мача можеше да допуснат и втори гол, но Найджъл Робърта сам срещу Симеонов стреля покрай вратата. Това е първа точка за Левски през новия сезон, а Арда има две. В следващия кръг тимът от "Герена" посреща Царко село, а Арда гостува на ЦСКА 1948. /БГНЕС