Арда се раздели с наставника Стамен Белчев

Стамен Белчев изведе отбора на Арда до първото му участие в елита на българския футбол през 2019 година.

Преди броени минути старши треньорът на Арда Стамен Белчев прекрати своя договор с клуба. Това стана по взаимно съгласие след среща с президента на кърджалийския клуб Петър Пешев, съобщава официалния сайт на Арда.

Стамен Белчев остава завинаги в историята на клуба, след като под негово ръководство Арда влезе за първи път в елита на българския футбол. Това се случи през 2019 година, когато в баража за участие в Първа лига, Арда победи Септември с 1:0 с гол на Ахмед Осман.

"Приятели, обръщам се така към вас, защото смятам, че ви имам за такива. Искам да изкажа огромна благодарност към абсолютно всички, които работят в клуба. Като започна от финансовия благодетел, президента, всички футболисти и тези, с които спечелихме промоция за Първа лига, треньори, цялата администрация и всички, които са свързани с отбора. Последната година бе една от най-щастливите в моята кариера като треньор. Заедно изживяхме незабравими моменти, заедно постигнахме целта Арда да играе сред най-добрите отбори в България. Сигурен съм, че в Кърджали оставям само приятели. Надявам се един ден пътищата ни отново да се пресекат. Пожелавам успех на Арда, защото съм сигурен, че мястото на отбора е сред най-добрите в България. В много малко клубове в България се работи толкова професионално. Искам да благодаря от все сърце на абсолютно всички фенове на Арда, които бяха от първия ден на стадиона и подкрепяха отбора навсякъде из страната. Вие сте за пример на абсолютно всички. Благодаря ви", сподели Белчев пред официалния сайт на клуба.

"Ръководството на ПФК Арда, в лицето на президента Петър Пешев изказват огромна благодарност към Стамен Белчев, за цялата му работа в Арда. Той винаги е добре дошъл на Арена Арда", заявяват от клуба. /БГНЕС