Арда ще играе бараж за Европа след победа в Пловдив

Отборът на Арда ще играе бараж за участие в Лига на конференциите срещу ЦСКА 1948 или Левски, след като победи Ботев Пловдив с 3:0 като гост в мач от последния кръг на Първа лига.

По същото време на стадион "Александър Шаламанов" в София Славия победи Локомотив София с 2:0, но въпреки победата "белите" завършват на осма позиция. Преди началото на двубоя бившият македонски национал Дарко Тасевски бе награден с плакети от Славия и БФС, тъй като слага край на професионалната си кариера. Бившият играч на Левски започна двубоя като титуляр и бе заменен в 12-та минута. "Белите" трябваше да почакат, за да стигнат до победата срещу Локомотив, като откриха резултата чак в 88-та минута чрез Владимир Николов, а малко след това Роберто Райчев оформи крайното 2:0.

На "Колежа" Светослав Ковачев даде аванс на Арда в средата на първото полувреме, а след почивката удвои преднината на гостите. Ласана Н'Диае вкара трети гол за Арда. По този начин тимът на Александър Тунчев завършва на седмо място в класирането с 58 точки, колкото има и Славия, но отборът от Кърджали има предимство в преките двубои.

Така в събота от 19:00 часа Арда ще гостува на ЦСКА 1948 или Левски, а победителят ще участва в Лига на конференциите. /БГНЕС