Арда удари Левски на "Герена" и доближи върха

Отборът на Арда продължи с отличното си представяне от началото на сезона, след като победи Левски с 2:1 като гост в мач от 15-ия кръг на Първа лига. На "Герена" гостите стигнаха до успеха, благодарение на гол на Иван Коконов в 90-та минута, след като секунди по-рано "сините" бяха изравнили.

Арда записа успех в София.

Възпитаниците на Николай Киров очаквано показаха много солидна игра в защита и не допускаха опасности пред собствената си врата, а от своя страна се възползваха от своя шанс в края на първото полувреме, когато Матеус Леони вкара с пета от непосредствена близост след продължително меле в наказателното поле на Левски, дошло след удар от фал на Спас Делев. След почивката играчите на Славиша Стоянович натиснаха в търсене на обрат, но трудно стигаха до голови положения. Стоянович вкара в игра Валери Божинов и Паулиньо, което даде резултат в 89-та минута, когато Божинов подаде на бразилеца, той нахлу в наказателното поле и прати топката във вратата. Буквално секунди след подновяването на играта защитниците на "сините" оставиха огромна празнина в своята половина, от която се възползва Коконов и донесе успеха на тима от Кърджали със страхотен изстрел с левия крак.

По този начин Стояновия записа първа загуба след завръщането си на "Герена" и тимът остава на 9-то място с 14 точки. Арда вече има актив от 27 точки и заема трета позиция в класирането. /БГНЕС