Арести по време на блокадата на АМ "Тракия"

Има арестувани на протеста на енергетиците и миньорите, които за пореден ден блокираха магистрала "Тракия". Около 11 часа група от недоволни се опита да блокира обходния път, който в момента поема трафика от магистралата край старозагорското село Ракитница. Протестиращите не са се подчинили на полицейското разпореждане да освободят пътното платно, в резултат на което има задържани лица, потвърди за БНР директорът на Областната дирекция на МВР - Стара Загора комисар Лазар Христов, предаде БНР.

В момента движението там е възстановено и се регулира от полицията. Поради засиления трафик се образуват колони от автомобили, но пътят е проходим. Не така обаче е на автомагистрала "Тракия" и детелината край Стара Загора, която остава блокирана от Чирпан до Нова Загора, а също и пътя Хасково - Стара Загора. Няма промяна в позицията на протестиращите.

Те ще продължат да отстояват исканията си за ясни гаранции за работните си места и оттегляне и предоговаряне с Брюксел на Териториалните планове за справедлив преход./БГНЕС