Арести в Гърция след взривяване на бомба пред министерството на труда

Гръцката полиция съобщи в събота, че е арестувала четирима мъже, обвинени в притежание на експлозиви, седмица след като бомба избухна пред министерството на труда в Атина. Бомбата избухна рано на 3 февруари, но не причини жертви, тя беше поставено в раница, закачена на парапет срещу министерството.


Заподозрените бяха арестувани в петък "за изграждане и притежание на експлозиви и запалителни материали", се казва в изявление на полицията. Арестите не са непосредствено свързани с взрива, но един от мъжете е бил свързан с екстремистка група, се добавя в изявлението.

Гръцките медии идентифицираха групата като „Конспирацията на огнените ядра“, анархистка група, чиито членове излежаваха дълги присъди в затвора за атентати с писма бомби. Човек, който анонимно се е обадил на гръцки ежедневник, за да предупреди за предстоящия взрив на 3 февруари, твърди, че е член на „Революционната класова самоотбрана“, неизвестна досега организация. Атаките срещу обществени заведения, банки и дипломатически представителства се повтарят в Гърция от години. Те обикновено се приписват на крайно леви или анархистки движения. /БГНЕС, АФП