Арестуваха един от най-издирваните от Европол българи

Един от тримата най-издирвани от Европол българи – 47-годишният Петър Митев е бил арестуван, става ясно от платформата eumostwanted на Европол, където са публикувани имената и снимките на издирваните лица.

Митев присъства в нея от 2021 година, съобщава "24 часа".

Петър Митев е арестуван при операцията на служители на сектор „Издирване“ към Главна дирекция "Национална полиция" на територията на габровското село Зелено дърво, съобщиха по-рано от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена на 11 октомври. 47-годишният мъж е бил в неизвестност от 2007 година, когато е осъден на 7 години "лишаване от свобода" за международен трафик на хора. Същата година е обявен за общодържавно издирване, а от 2013 г. - за международно от Интерпол, с "червена бюлетина".

Криминалистите попаднали на следите му и след проведената специализирана полицейска операция мъжът, който се представял със самоличността на свой роднина, е установен и задържан, допълват от МВР.

При последвал обиск на адреса, който е обитавал, е намерено незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси за него.

В периода от октомври 2003 г. до 2 февруари 2005 г. в градовете Димитровград, България, и Аахен, Германия, Петър Досев Митев е набирал сам и транспортирал в престъпно съдружие с друг извършител четири млади българки с цел сексуална експлоатация. За набирането на жени е използвал фалшиви обещания за работа, а жертвите е транспортирал през границата. Именно по това престъпление е осъден на 7 години затвор. /БГНЕС

Тагове: