Арх. Пламен Мирянов: Със своето слово Вазов прониква във всички души

„Със своето слово Иван Вазов прониква във всички души. Той трябва да бъде увековечен със своята поезия и стихове“. Това заяви архитект Пламен Мирянов, предаде репортер на БГНЕС.

Тази вечер от 20.00 часа на Лятна сцена в Борисова градина, със съдействието на МО и Столична община, фондация “Нашият дом е България” организира Юбилеен концерт-спектакъл „Моите песни“ по случай 170 години от рождението на народния поет Иван Вазов. Взети са всички предпазни мерки, така че хората да могат да се наслаждават на концерта-спектакъл спокойно, чувствайки се напълно сигурно.

„Всеки един българин се ражда с „Аз съм българче“, всеки един знае неговите стихове, които приповдигат сърцата и душата ни - „Опълченците на Шипка“, „Паисий Хилендарски“ и др.

Тези оди завинаги ще бъдат в нас и ще ни правят уверени, че сме родени тук“, каза арх. Мирянов.

За него е важно хората да си спомнят високата словесност, дадена ни от народния поет. „Ще споменем вазовото слово в оригинал“, заяви той.

Програмата ще включи изпълнения на Гвардейски представителен духов оркестър с диригент подполковник Ради Радев – „Дее е България“, Марш на София, Марш на Шипка, „Тих бял Дунав“ и други. Хорова капела с диригент Нели Трошева и бас баритон Пламен Бейков ще изпълни православни песнопения. Ще има рецитали на стихотворения на народния поет и много др. /БГНЕС