Арх. Весела Мирянова: COVID-19 започна да променя света

Домът се превръща в най-голямата ценност, която имаме

Наред с глобалния риск за здравето на цялото човечество, все по-осезаемо започваме да се сблъскваме с още един феномен – забавяне на ежедневната скорост и устременост на нашия живот.

Оказахме се затворени в своя дом и започнахме да оценяваме колко е важен той!

Много неща, които до вчера ни изглеждаха жизнено необходими, за един миг се превърнаха в маловажни и незначителни!

Така осъзнахме, че жилището се оказа най-сигурната инвестиция в нашия живот – нещото, което остава непреходна ценност, независимо от изпитанията на ежедневието ни.

Стоковият пазар, ценните книжа, бизнеса, стойността на напечатаните на хартия пари изчезват пред очите ни. Единственото, което става непоклатимо, е жилището. То е не само инвестиция, имот, дом, но и непреходна ценност, в която можем не само да се наслаждаваме на нашия живот и любуваме на близките около нас, но и да се приютим по време на криза и трудни времена! Не само това – в дома можем да открием неизчерпаем източник на сили и увереност, че можем да се справим с всичко.

Редица анализатори предвиждат, че начинът на работа на десетки специалисти коренно ще се промени и ако доскоро офисът беше наш дом, вече домът ще стане и наш офис. В този момент стотици милиони хора по света продължават своята работа от домовете си благодарение на новите платформи за аудио и видео връзка. И този тренд тепърва ще расте.

Домовете ни отново ще се превърнат в центъра на нашия живот, ще пазят семейния дух и това ще бъде най-скъпоценният дар, който можем да подарим на близките до нас и на самите себе си – домашното огнище.

Коронавирусът предизвиква миграционни процеси, които ще бъдат необратими. Вече се забелязва как голямо количество българи се завръщат в родината си, което неминуемо съвсем скоро ще окаже значително повишаване на търсенето на недвижими имоти.

Нищо чудно това да се окаже онзи жизнено необходим за българската икономика фактор, който не само ще е катализатор за съживяването й, но и ще стабилизира развитието й в бъдеще.

Аз вярвам, че Човешкият Дух, вяра и сила могат да победят всичко, което ни пречи да се развиваме и просперираме. За мен Вярата в Доброто между хората е първоизточника на изцелението!

И не забравяйте – в такива времена на всеобщи изпитания, човек само с доброто си остава!

Човешката доброта е онази ценност, дадена ни от Бог, която ще ни спаси!

БЪДЕТЕ ДОБРИ! /БГНЕС

------

Арх. Весела Мирянова, председател на Съвета на директорите на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД