Арина Сабаленка е на полуфинал в Мелбърн без загубен сет

Арина Сабаленка даде сериозна заявка за титлата на Aустрелиън Оупън след победа с 6-3, 6-2 срещу Дона Векич. По този начин беларускинята стигна до полуфинала в Мелбърн за пръв път в кариерата си, като в същото време удължи серията си от поредни победи на девет и продължава да няма загубен сет от началото на сезона.

Сабаленка имаше затруднения в първия сет, когато при 3-3 трябваше да спасява три възможности да пробив своята съперничка, но успя да се справи. Поведе с 4-3, а след това на свой ред спечели подаването на Векич и нямаше проблем да затвори часта в следващия си сервис гейм.

Доминацията на Сабаленка продължи с пълна сила и във втория сет. Беларускинята се движеше много по-добре по корта, като в същото време атаките ѝ с форхенд от основната линия създаваха огромни затруднения на световната №64. Арина дръпне с 3-0, но Векич прекъсна серията на опонентката си със своя втори брейк в мача. Сабаленка продължи да бъде много агресивна и това ѝ помогна да запише нов пробив, който след това затвърди за 5-1. Векич редуцира пасива си, а в седмия гейм стигна до три възможности за пробив. Сервисът на Сабаленка обаче ѝ помогна да се измъкне от трудната ситуация и да стигне до мачбол. Той бе реализиран за 6-3, 6-2 след малко под два часа игра.

За Сабаленка това е четвърти полуфинал в Шлема, а нейна съперничка по пътя към първи финал ще е Магда Линет от Полша.

Линет победи Каролина Плишкова от Чехия с 6-3, 7-5 и след първото преминаване на третия къръг в Шлема в кареирата си, 30-годишната полякиня вече е на полуфинал. /БГНЕС