Арх. Шишков: Има ангажимент интерконекторът да бъде завършен между 10-15 септември

Строителят пое ангажимент интерконекторът България-Гърция да бъде завършен между 10 и 15 септември. Това заяви по бТВ министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков.

Той не се ангажира с конкретна дата, кога ще потече „синьото гориво“ по интерконектора: „Би трябвало до края на септември да потече газ, но не мога да кажа конкретна дата“.

Министър Шишков все пак очаква до десетина дни да бъде завършено строителството.

„Ако строителят го довърши, поех ангажимент да направим приемателната комисия, акт 16 и да започнем да го ползваме. В момента, в който имаме завършено строителство, да имаме готови документи. Работим много интензивно и с надзора“, каза служебният регионален министър.

Той коментира и думите на бившия премиер Кирил Петков, който твърдеше малко преди да падне от власт, че газовата връзка е завършена на 99%.

„Със сигурност не е 1%. Строителят беше загубил инерцията и скоростта в строителството. Успяхме да го мотивираме и определени дейности трябва да бъдат направени сега и веднага“, заяви арх. Шишков и увери, че непрекъснато е в контакт със строителите.

Той посочи, че трябва да се довършат няколко малки неща свързани с една противопожарна норма. Строителят твърди, че до края на седмицата ще бъдат готови, добави регионалният министър. /БГНЕС