Арменската делегация ще участва на срещата в Гранада

Армения е потвърдила участието си в петстранната среща, планирана в Гранада, заяви днес министър-председателят Никол Пашинян по време на заседанието на Народното събрание и правителството за въпроси и отговори, като подчерта, че до днес арменската страна е била "много конструктивна и оптимистична", предаде „Свободна Европа“.


"Смятахме, че има възможност да подпишем знаков документ и всъщност до тази сутрин оценявахме тази възможност много високо. Казвам преломен документ, това е документът, който марионетната опозиция направи всичко възможно да представи като разрушителен документ", каза Пашинян.

Премиерът заяви, че посещението на арменската делегация в Гранада не е отменено. По думите на Никол Пашинян в делегацията ще бъдат включени и външният министър и секретарят на Съвета за сигурност.

"Разбира се, съжаляваме, че срещата не се състоя, но се надяваме, че концептуалният документ, който е на масата, ще бъде подписан в удобно време. Ние ще отидем, ще представим нашите виждания", подчерта министър-председателят на Армения.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев отказа да участва в петстранната среща, насрочена за 5 октомври в Гранада. Според азербайджанската агенция АПА Баку е предложил на турската страна също да не участва в срещата, но Берлин и Париж са се противопоставили./БГНЕС