Арнаудова: Лютви Местан е управлявал автомобила, все още не е задържан

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е управлявал автомобила, участник в тежката катастрофа в Кърджалийско, при която загина 6-месечно бебе. Това потвърди пред БГНЕС говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Извършваме оглед, събираме доказателства, каза Арнаудова и заяви, че прокуратурата ще приложи равна мяра в случаите, при които се причинява смърт по непредпразливост.

Говорителят на прокуратурата уточни, че Лютви Местан не се ползва с имунитет, тъй като той не е регистриран в ЦИК като кандидат за евродепутат, така че няма пречка за неговото задържане.

Към този момент обаче решението за задържане на Лютви Местан е на МВР, защото не са приключили разпитите, уточни Арнаудова.

На политика му е взета проба за алкохол и наркотици, която е отрицателна. Ще се вземат и кръвни проби. Проби ще бъдат взети и от другия водач.

Катастрофата стана по главния път към ГКПП „Маказа”, около 13:30 часа днес в района на село Закорско.

До този момент е известно, че при включване в главния път „Фолксваген”-ът на Местан се сблъскал с друг лек автомобил, в който пътувало семейство с две деца – на 10 години и на 6 месеца.

След инцидента бебето е починало. Майката, бащата и второто дете са отведени в МБАЛ „Атанас Дафовски” за оказване на медицинска помощ.

Мястото на произшествието е отцепено от полиция, движението се преносочва в едната лента. Извършва се оглед. /БГНЕС