Арнаутович даде на Интер крехко предимство пред Атлетико в Шампионската лига

Марко Арнаутович даде на Интер Милано предимство с единствения гол в двубоя с Атлетико Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига, разписвайки се при трудната победа с 1:0 у дома.


Австрийският нападател вкара победното попадение за "нерадзурите" 11 минути преди края на мача на "Сан Сиро", след като Ян Облак спря удара на Лаутаро Мартинес. 34-годишният футболист превърна освиркванията в оглушителни възгласи с гола си, дошъл след поредица от пропуснати възможности, които накараха феновете на домакините да се чудят дали Интер ще постигне заслужената от тях победа.

Атлетико е по-офанзивен през този сезон, но се отбраняваше в този двубой. Играчите на Диего Симеоне обаче не успяха да опазят вратата си суха и ще трябва да търсят обрат на реванша след три седмици.

В другия мач от вечерта ПСВ Айндховен и Борусия Дортмунд завършиха при равенство 1:1 и оставиха развръзката за реванша в Германия. В средата на първото полувреме бившият нападател на ПСВ Дониел Мален се разписа за „жълто-черните” след асистенция на Марсел Забицер.

Тимът от Айндховен обаче се върна в играта, след като Люк де Йонг реализира дузпа в левия ъгъл на вратата въпреки плонжа на вратаря Александър Майер. Нарушението бе отсъдено за закъснял шпагат на защитника на гостите Матс Хумелс. /БГНЕС