Арнолд Шварценегер загуби спонсор заради остра реплика

Критиката на Шварценегер срещу противниците на носенето на маски струваха на звездата загубата на голям корпоративен спонсор на предстоящото състезание по културизъм Arnold Classic в Охайо, съобщи „USA TODAY”.

Арнолд Шварценегер

Актьорът от „Терминатор” и бивш губернатор на Калифорния в интервю за CNN по-рано този месец говори за тежестта на пандемията и нарече американците, отказващи да носят маски „малоумници”. Той добави също така: „По дяволите вашата свобода”.

Компанията за спортни добавки REDCON1 миналата седмица обяви, че няма да спонсорира състезанието по културизъм на Шварценегер следващия месец поради „опасните“ и „антиамерикански“ забележки на актьора.

„С искрена тъга съобщаваме, че REDCON1 реши да прекрати цялата си подкрепа за Arnold Classic и други събития, свързани с Аrnold по света“, написа основателят на REDCON1 Аарон Сингерман в Instagram.

Въпреки че REDCON1 спонсорира Arnold Classic в продължение на почти десетилетие, Сингерман каза, че компанията му е "патриотична марка”, която подкрепя "свободата на избор". „Всеки, който казва „По дяволите вашата свобода“, не е американски патриот", заяви Сингерман./БГНЕС

Калифорния / САЩ