Арсенал допусна нова грешна стъпка в битката за титлата

Арсенал не успя да спечели домакинството си на Брентфорд, след като завърши при равенство 1:1 на "Емиратс". В своя дом "топчиите" допуснаха втора поредна грешна стъпка в борбата за шампионската титла на страната след поражението от Евертън с 0:1 в предишния кръг.

Срещата започна с опасна ситуация за "пчеличките". Айвън Тоуни центрира от дясно в наказателното поле, където Рико Хенри не съумя да контактува по-добре с топката и така всичко се размина безоблачно за домакините. "Артилеристите" владееха инициативата, но рядко застрашаваха сериозно вратата на Давид Рая. Нещо повече - воденият от Томас Франк тим на гостите можеше спокойно да поведе при поредно добро нападение, но Тоуни нацели напречната греда след пас на Брайън Мбемо.

Айвън Тоуни (втори от ляво на дясно) изравнява резултата на "Емиратс".

След почивката играчите на Микел Артета станаха по-опасни и остри в действията си, което даде резултат в 66-та минута. След като изстрел на Тоуни мина покрай вратата на Аарън Рамсдейл, влезлият от пейката Леандро Тросар отбеляза дебютния си гол за Арсенал след идването от Брайтън, засичайки подаване на Букайо Сака. По-малко от десет минути по-късно обаче "пчеличките" наказаха суматоха в наказателното поле на съперника и Тоуни се разписа за 14-и път от началото на сезона с глава на празна врата след пас на Кристиан Норгард.

До края Арсенал така и не успя да стигне до победата и стъпи накриво за втори последователен път след поражението от Евертън в миналия кръг. Съставът остава на върха с 51 точки, на шест пред втория Манчестър Сити, при равен брой мачове в момента, но утре "гражданите" могат да съкратят изоставането си при успех над Астън Вила у дома. Брентфорд е осми с 34 пункта, на шест от четвъртия Нюкасъл, който е с двубой по-малко. За Арсенал предстои отложен мач със Сити от 12-ия кръг в сряда вечер, преди Артета и компания да гостуват на Астън Вила. Брентфорд приема Кристъл Палас.

В друга среща, Тотнъм понесе тежък удар в битката за топ 4, губейки визитата си на Лестър с 1:4. Родриго Бентанкур даде аванс на "шпорите", но до почивката резултатът вече бе в полза на "лисиците", които обърнаха чрез Нампалис Менди, Джеймс Мадисън и Келечи Ихеаначо. След паузата Харви Барнс оформи крайния резултат в 81-та минута след асистенция на Мадисън. Тотнъм е пети с 39 точки, на една от четвъртия Нюкасъл, но "свраките" са с два мача по-малко. Лестър е 13-и с 24 пункта. За "лисиците" предстои гостуване на Манчестър Юнайтед, докато "шпорите" първо играят с Милан на "Сан Сиро" в първи осминафинален мач от Шампионската лига, а след това са домакини на Уест Хем в лондонско дерби за първенство.

Останалите резултати:

Кристъл Палас - Брайтън 1:1

Фулъм - Нотингам Форест 2:0

Саутхемптън - Уулвърхемптън 1:2. /БГНЕС