Арсенал и Манчестър Юнайтед с победи в Лига Европа

Арсенал надви Будьо/Глимт с класическото 3:0 у дома в среща от група А на турнира Лига Европа. На „Емиратс“ лидерите във Висшата лига взеха своето срещу норвежкия тим.

Еди Нкетия откри резултата в 23-та минута след асистенция на Киърън Тиърни. Четири по-късно Роб Холдинг покачи на 2:0 след пас на новото попълнение Фабио Виейра. След почивката именно португалският полузащитник оформи крайния резултат след подаване на влезлия от пейката Габриел Жезус.

Фабио Виейра се отчете с гол и асистенция при успеха над Будьо/Глимт.

В класирането „артилеристите“ са първи с актив от шест точки. Втори е отборът на ПСВ Айндховен, който разби Цюрих с 5:1 в Швейцария – двата тима тепърва ще се изправят един срещу друг, след като срещата им в Лондон беше отложена поради липса на достатъчно полиция във връзка със смъртта на Нейно Величество Кралица Елизабет Втора. Будьо е трети с четири пункта, а Цюрих е на дъното без точка.

В група Е, Манчестър Юнайтед трябваше да се потруди за успеха над Омония с 3:2 в Никозия. Тимът на Ерик тен Хаг изостана, но впоследствие обърна съперника за втората си победа в групата.

Маркъс Рашфорд (л) вкара два от трите гола за "червените дяволи" в Кипър.

Кипърците поведоха в резултата след 34 минути игра, когато точен бе Карим Ансарифард. След паузата „червените дяволи“ се активизираха и обърнаха развоя на събитията в рамките на десет минути чрез Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал. Отново Рашфорд направи резултата 3:1 след асистенция на Кристиано Роналдо, а резервата Николас Панайоту оформи крайния резултат.

В подреждането Юнайтед са втори с шест точки, като изостават на три от водача Реал Сосиедад, който е с пълен актив след победата си над Шериф Тираспол с 2:0. Молдовците са трети с три пункта, докато Омония е на дъното без актив.

Всички резултати от Лига Европа:

Група А:

Цюрих – ПСВ Айндховен 1:5

Арсенал – Будьо/Глимт 3:0

Група В:

Фенербахче – АЕК Ларнака 2:0

Рен – Динамо Киев 2:1

Група С:

ХИК Хелзинки – Лудогорец 1:1

Рома – Бетис 1:2

Група D:

Малмьо – Унион Берлин 0:1

Брага – Юнион Синт Гилис 1:2

Група Е:

Шериф – Реал Сосиедад 0:2

Омония – Манчестър Юнайтед 2:3

Група F:

Щурм Грац – Лацио 0:0

Мидтиланд – Фейенорд 2:2

Група G:

Фрайбург – Нант 2:0

Олимпиакос – Карабах 0:3

Група Н:

Цървена звезда – Ференцварош 4:1

Монако – Трабзонспор 3:1. /БГНЕС