Арсенал измъкна трите точки от "Вила Парк" в самия край

Отборът на Арсенал избегна нова грешна стъпка в битката за титлата във Висшата лига, след като победи Астън Вила с 4:2 като гост в мач от 24-ия кръг на първенството. На "Вила Парк" "артилеристите" на два пъти успяха да заличат гол пасив, а в добавеното време стигнаха до решаващ гол с доза късмет.

Двубоят започна отлично за "виланите", които поведоха в резултата още в 5-та минута чрез централния нападател Оли Уоткинс. Лондончани отговориха бързо и изравниха в 16-та минута с гол на Букайо Сака, но в 31-та минута бразилецът Филипе Коутиньо отново изведе домакините напред. В 61-та минута украинският национал Олександър Зинченко изравни, като по всичко личеше, че двата тима ще поделят точките, но в 93-та минута удар от далечно разстояние на новото попълнение на Арсенал Жоржиньо срещна напречната греда, след което се отби във вратаря на Вила Емилиано Мартинес и попадна във вратата. Малко след това Габриел Мартинели оформи крайното 4:2 в полза на гостите.

По този начин тимът на Микел Артета сложи край на серията си от три поредни мача без победа във Висшата лига и общо четири мача без успех във всички турнири. Така Арсенал вече има преднина от три точки пред втория в класирането Манчестър Сити при равен брой изиграни мачове. По-късно днес "гражданите" гостуват на Нотингам Форест. Астън Вила заема 11-та позиция в класирането с актив от 28 точки. /БГНЕС