Арсенал мина през Челси и се завърна на първото място във Висшата лига

Арсенал спечели домакинството си на Челси с 3:1 в последен мач от 34-ия кръг на английската Висша лига. На „Емиратс“ „топчиите“ предрешиха крайния изход след силно първо полувреме, в което вкараха три безответни гола във вратата на градските си съперници.


Тон за победата даде капитанът на „артилеристите“ Мартин Йодегор, който откри резултата в 18-та минута с премерено изпълнение с левия крак. Отново норвежецът бе в прегръдките на съотборниците си след около половин час игра, а асистент и за втория гол бе Гранит Джака. Нещата за „сините“ се влошиха допълнително, когато Габриел Жезус оформи класиката в 34-та минута.

След паузата Арсенал очаквано намали оборотите и това позволи на водения от Франк Лампард тим на гостите да стигне до почетно попадение, дело на Нони Мадуеке. До края Челси не съумя да върне още един гол, за да направи краят на срещата интригуващ, и така записа шесто последователно поражение във всички турнири след идването на Лампард начело на тима. Съставът е на незавидното 12-о място с 39 точки. От своя страна играчите на Микел Артета се завърнаха на върха в класирането със 78 пункта, две повече от втория Манчестър Сити, който обаче има и два двубоя в резерв.

За „топчиите“ предстои тежко гостуване на борещия се за място в топ 4 Нюкасъл в неделя, докато Челси ще търси първи точки при Лампард във визитата на съседа в подреждането Борнемут ден по-рано. /БГНЕС