Арсенал - Наполи е гвоздеят на 1/4-финалите в Лига Европа

Арсенал-Наполи е дербито от четвъртфиналите на Лига Европа. Това отреди жребият, теглен в швейцарския град Нион. „Артилеристите“ успяха да отстранят френския Рен, след като загубиха първия двубой с 3:1, но спечелиха реванша на ,,Емирейтс“ с 3:0, докато Наполи продължи напред въпреки поражението в реванша от миналогодишния полуфиналист в надпреварата Залцбург.

Сред останалите четвъртфинални двойки прави впечатление изцяло испанският сблъсък между Виляреал и Валенсия. Бенфика посреща отстранилия Интер Айнтрахт Франкфурт, докато друг от фаворитите за трофея Челси гостува на чешкия Славия Прага, който поднесе една от изненадите на осминафиналите, изхвърляйки от турнира петкратния шампион Севиля след продължения.

Първите срещи от 1/4-финалите са на 11 април, а реваншът седмица по-късно. Полуфиналните двойки ще противопоставят победителите от Арсенал-Наполи и Виляреал-Валенсия, и Бенфика-Айнтрахт Франкфурт и Славия Прага - Челси. Първите мачове са на 2 май, а реваншите на 9-и. Финалът в надпреварата е на 29 май е в Баку. /БГНЕС

Категории: