Арсенал обяви официално трансфера на Кай Хаверц от Челси

Арсенал подписа дългосрочен договор с Кай Хаверц от Челси, предаде АФП. Според британските медии "артилеристите" ще платят между 65 и 75 млн. евро за атакуващия полузащитник. Германецът е първото лятно попълнение на Арсенал.

Хаверц се присъедини към Челси през 2020 година от Байер Леверкузен. За три сезона той записа 139 мача, като отбеляза 32 гола, включително единственото попадение при победата на финала на Шампионската лига над Манчестър Сити през 2021 г.

През миналия сезон Арсенал зае второ място във Висшата лига, докато Челси, който преустройва състава си, остана на 12-о място.

"Манталитетът в състава на Арсенал е много висок и това се усеща. Това беше една от причините, поради които напоследък беше толкова трудно да се играе срещу Арсенал, каза Хаверц пред уебсайта на Арсенал - Целта е да печелим трофеи и аз ще дам всичко от себе си, за да го направим".

Той публикува прощално послание към Челси в социалните мрежи.

"С тъжно сърце... казвам сбогом на клуба, който се превърна в мой втори дом, и на невероятните фенове, които ме подкрепяха през цялото това невероятно пътуване", написа футболистът..

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви: "Кай е играч от най-високо качество. Той притежава голяма гъвкавост и е интелигентен играч. Той ще донесе огромна допълнителна сила на нашето полузащитно поле и разнообразие в играта ни." /БГНЕС