Арсенал отново повали Наполи и е на полуфинал в Лига Европа

Отборът на Арсенал се класира за полуфиналите на Лига Европа, след като надигра отново Наполи - този път в Неапол с минималното 1:0 в реванш от 1/4-финалите на надпреварата.

Арсенал отново записа успех срещу Наполи и е за втора поредна година в полуфиналите на Лига Европа.

Домакините влязоха в мача на „Сан Паоло“ с два гола пасив, но по нищо не изглеждаше, че са готови за обрат, след като „артилеристите“ започнаха по-концентрирано срещата и разиграваха топката, като опитаха няколко атаки към вратата на неаполитанци. Все пак, възпитаниците на Карло Анчелоти първи достигнаха до сериозна опасност след контраатака в 17-та минута. Калиду Кулибали напредна и подаде към Хосе Кайехон, чийто удар обаче бе париран от Петър Чех. Малко по-късно Аркадиуш Милик остана непокрит в наказателното поле и отправи изстрел с глава, но той премина покрай вратата на гостите.

В 32-та минута Аарън Рамзи получи разтежение и бе принудително заменен от Хенрик Мхитарян. Малко по-късно играчите на Унай Емери убиха интригата в сблъсъка след чудесно изпълнение на пряк свободен удар от страна на Александър Лаказет, който не остави шансове на Алекс Мерет. Домакините имаха претенции към главния съдия Овидиу Хацеган от Румъния за неотсъдени нарушения, но арбитърът остана безмълвен.

Втората част започна с отлична възможност за Пиер-Емерик Обамеянг, който остана сам срещу Мерет, но не успя да го преодолее. Наполи владееше топката и атакуваше, но рядко достигаше до опасни ситуации пред Чех. Милик имаше още два добри шанса да изравни резултата, но отново не намери целта, а Арсенал спокойно доигра мача и спечели отново срещу италианския си съперник.

Така тимът е на полуфинал в Лига Европа, където ще се изправи срещу Валенсия. „Прилепите“ триумфираха и във втория си двубой срещу Виляреал в испанското дерби на 1/4-финалите, след като взеха първата среща с 3:1. Във втория мач успехът за домакините бе с 2:0. Точни бяха Тони Лато и Даниел Парехо.

В останалите два четвъртфинала Челси се поздрави с нов успех над чешкия Славия Прага след зрелище на „Стамфорд Бридж“ и краен резултат 4:3. „Сините“ поведоха с 3:0 за 17 минути игра след точните попадения на Педро Родригес и Оливие Жиру, а между тях автогол си отбеляза Симон Дели. Томаш Сучек намали резултата, но Педро вкара втория си гол до почивката. След нея домакините намалиха оборотите и бяха наказани за отрицателно време от Петър Севчик, който вкара на два пъти.

С гол на Себастиан Роде Айнтрахт постигна така нужния успех с два гола разлика и отстрани Бенфика в 1/4-финалите.

Айнтрахт Франкфурт стана последният полуфиналист в надпреварата, след като превъзмогна пасив от два гола срещу португалския Бенфика. Германците загубиха с 4:2 първия сблъсък, но в реванша достигнаха до необходимия успех с два гола разлика след головете на Филип Костич и Себастиан Роде. Така Арсенал ще бъде домакин на Валенсия в единия полуфинал, а в другия Челси гостува на Айнтрахт. Първите срещи са на 2 май, а реваншите седмица по-късно. /БГНЕС