Арсенал се намести в топ 4 след победа над Уест Хям

Отборът на Арсенал влезе в топ 4 на класирането във Висшата лига, след като победи Уест Хям с 2:0 у дома в лондонското дерби от междинния кръг във Висшата лига. На "Емиратс" през първото полувреме не паднаха голове, но само три минути след почивката младият Габриел Мартинели откри резултата в полза на домакините след подаване на Александър Лаказет.

В 67-та минута Венсан Куфал от състава на "чуковете" направи дузпа и получи втори жълт картон, но Лаказет не успя да реализира наказателния удар. Въпреки това Емил Смит-Роу подпечата успеха над "артилеристите" три минути преди края на редовното време.

По този начин тимът на Микел Артета записа втора поредна победа в Лигата и за първи път от началото на сезона влезе в топ 4, което е голямата цел за края на кампанията. Арсенал вече има 29 точки и измести от четвъртата позиция именно Уест Хям, които са с точка по-малко.

През уикенда Арсенал гостува на Лийдс Юнайтед в събота от 19:30 часа българско време, а Уест Хям посреща Норич Сити в събота от 17:00.

Останалите резултати:

Брайтън - Уулвърхемптън 0:1

Кристъл Палас - Саутхемптън 2:2

Бърнли - Уотфорд (отложен поради Covid-19). /БГНЕС